Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Още 300 милона ваксини за държавите членки в ЕС

[post-views]
Започнаха доставки на ваксината на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

3-vaksiniЕвропа осигури още 300 милиона дози от коронавирусната ваксина на компаниите ,,Пфайзер“ и ,,БиоНтех“. Това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите и целта е възможно най-много европейци да бъдат ваксинирани колкото може по-бързо.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейската комисия ще предложи на държавите  членки да закупят допълнителни 200 милиона дози с възможност за закупуване на още 100 милиона дози. Това ще позволи на Съюза да закупи общо до 600 милиона дози от тази ваксина, която вече се използва в целия ЕС. По думите и допълнителните дози ще бъдат доставени през второто тримесечие на 2021 г.

Нови изисквания за влизащите в страната обявиха властите във Великобритания. Пристигащите със самолет, влак или по море ще трябва да покажат отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането на територията. Тестът обаче не освобождава пътниците от необходимата 10-дневна самоизолация след пристигане.

Притеснителни новини от Норвегия. Страната съобщи за трети смъртен случай след направена имунизация срещу коронавируса. 82-годишния пациент е имунизиран на 5 януари. Смъртта му на следващия ден, не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Очаква се специалистите да проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани