Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сащ, Израел и Испания с нови ограничения срещу КОВИД-19

[post-views]
Кризата Ковид-19: САЩ са новото най-голямо огнище на заболяването

koronavirus2 (1)

Редица държави връщат мерките срещу КОВИД-19, в борбата срещу разпространението на вируса. САЩ се готвят за строги ограничения, а от днес властите в Израел и Испания въвеждат нови рестрикции.

Заради появилия се нов щам на коронавируса, американският президент Джо Байдън се очаква да наложи забрана за влизане в страната на неамерикански граждани, пребивавали в Южна Африка. Освен за Южна Африка забраната за влизане в САЩ ще важи и за пристигащи от Бразилия, Великобритания, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.

В същото време Израел забранява всички пътнически полети за и от страната считано от днес до 31 януари. „Затваряме летище „Бен Гурион“ от днес. Искаме херметически да затворим небето, заради новите щамове на коронавируса“, заяви премиерът Бенямин Нетаняху. Посолството на България в Тел Авив съобщи, че пътуващите от и за Израел при определени случаи ще преминат през специална комисия, съобщи МВнР.

Затягане на мерките срещу КОВИД-19 и в испанската столица Мадрид след като беше констатирано, че близо 10% от новите случаи са с британския щам. Ресторантите трябва да затварят най-късно в 21 ч.,  забраняват се събирания на различни семейства в домакинствата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани