Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Блокада на Беларус, ограничиха напускането на страната

[post-views]
Беларус подновява инспекциите по линия на контрола над въоръженията, съобщи Минск

Граничният комитет обяви, че това е мярка срещу пандемията от коронавируса

Беларус временно забрани напускането на страната на повечето свои граждани, включително много притежатели на разрешения за пребиваване в чужбина, съобщава Би Би Си.

Има някои изключения, като например за командировките на белоруските държавни служители и служителите на държавния транспорт.

Затягането на правилата от Държавния граничен комитет последва острата международна реакция, след като самолет на „Райънеър” беше прехванат от беларуски изтребител и принуден да се приземи в Минск. На борда на полета от Гърция за Литва пътуваха беларуски дисидент и неговата приятелка, които бяха арестувани.

От Държавния граничен комитет посочват, че са получили „много искания за напускане на Беларус по силата на разрешителни за пребиваване от чужди държави”.

Сега, само тези с постоянно пребиваване в чужди страни имат право да напускат Беларус. Граничният комитет обяви, че това е мярка срещу пандемията от коронавируса.

Новите правила за пътуване важат и за чужденците – те могат да напуснат страната само след 10-дневен период на самоизолация.

Източник: vesti.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани