Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

EA Daily: Част от участниците в Sea Breeze се прехвърлиха на други учения в Украйна -„Казашки боздуган 2021“

[post-views]

Веднага след като в Украйна утихнаха многонационалните военни учения „Си Бриз“, в страната веднага започнаха нови маневри с участието на страни от НАТО, съобщава ЕА Daily.

В понеделник, 12 юли, в района на Николаев започнаха международните военни учения CossackMace021 (Казашки боздуган 21). Освен Украйна, в мероприятията участват Великобритания, Канада, САЩ и Швеция.

Според пресцентъра на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна ученията се провеждат на базата на Междуведомствения център за подготовка на военни части и подразделения.

Отбелязва се, че в тържествата по случай началото на маневрите ще вземат участие представители на командването на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, оперативното командване „Изток”, командирът на 4-ти батальон на Кралския полк на Шотландия, командирът на операция „Унифер“ и др.

Ученията ще продължат от 12 до 24 юли. В тях ще вземат участие около две хиляди военнослужещи и над 300 единици военна техника от пет страни партньори.

На 10 юли в Украйна приключиха двуседмичните учения „Си Бриз 2021“. В тях участваха 5000 военнослужещи от 32 държави, 32 кораба, 40 самолета, 18 групи за специални операции и водолазни групи.

На фона на непрекъснатите маневри на НАТО в Украйна с различни имена руските военни също не стоят със скръстени ръце.

В последните дни руските фрегати „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Есен“ отработваха задачи в Черно море за унищожаване на отряд от въображаеми вражески кораби според сценария с британския ракетен миноносец HMS Defender, който преди това е навлезе в териториалните води на Крим, като обяви, че те са на Украйна. Корабът бе прогонен от руската брегова охрана и авиация, включително чрез мятане на бомби по пътя на плавателния съд.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани