Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Българските кикбоксьори първи отборно на Международния турнир „Terra complex kikboxing 2021“ в Разлог

[post-views]
Българските кикбоксьори първи отборно на Международния турнир „Terra complex kikboxing 2021“ в Разлог

България спечели отборната титла на Международния турнир по кикбокс, който се проведе в спортна зала „Септември“ в Разлог. Родните състезатели  в леките стилове  поинтфайт, лайт контакт и киклайт заеха първата позиция с общо 384  отличия от които 126 златни, 127 сребърни и 131 бронза. Организаторите Деница Миленкова и Иван Георгиев от столичният клуб „STAR TEAM“ отново доказаха, своя професионализъм, събирайки на едно място 660 участници от 21 клуба и 7 държави във всички възрасти.

Втори в отборното класиране след България се наредиха представителите на Хърватия с актив от 14 златни медала, 19 сребърни и 15 бронза. Третата позиция е за Унгария с 10 златни, 5 сребърни и 2 бронза. В общото подреждане следват кикбоксьорите на Северна Македония, Латвия, Израел, Босна и Херцеговина.

В клубното класиране по спечелени медали призовата позиция е за „Стар тийм“. Втори е клуб „Масару“ София, трети са представителите на „Тайгър тийм“ Перник.

При мъжете и жените най-много купи в отделните стилове и категорий спечелиха Кристина Николова (2 златни в кат. -50 кг. стилове лайт контакт и киклайт и 1 сребро в кат. -55 кг. стил поинтфайт) и двукратният европейски вицешампион Иван Кръстанов ( 2 златни медала в кат. -84 кг. стилове лайт контакт и киклайт и 1 сребро в кат. -79 кг. стил поинтфайт).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани