Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ясни са военните тенис шампиони за 2021 година

[post-views]
Ясни са военните тенис шампиони за 2021 година

В перлата на северното българско Черноморие „Албена“ се проведоха държавните военни шампионите по тенис на маса и тенис на корт за 2021 г. От турнирите бяха излъчени военните шампиони – отборно и индивидуално.
В тениса на корт при мъжете шампион стана старши сержант Йордан Ников от ВСК „Военна полиция“, който надигра с 6:2 Димитър Арабаджиев от ВСК „Карасура“. Трети останаха Милен Иванов от ВСК „Десант“ и Пейчо Пейчев от ВСК „Спартан“.
При дамите първа на корта стана редник Сабина Радева-Кафтанова от ВСК „Спартан“, която победи на финала с 6:1 Ралица Вълчанова от ВСК „Военна полиция“. С бронза от Албена пък си тръгнаха Ива Матева от ВСК „Карасура“ и Веселина Жечева от ВСК „Транс-логистик“.
В мъжката индивидуална надпревара в тениса на маса шампион бе капитан Борислав Стойнов от ВСК „Транс-логистик“. Шампионът спечели финалната среща с 4:1 срещу Красен Йорданов от ВМСК „Варна“. Бронзовите медали бяха за Атанас Ахтаров от ВСК „Тракиец“ и Христо Киров от ВСК „Шумен“.
При жените първа в индивидуалния турнир е Юлия Славчева от ВСК „Логистик“, справила се с 4:0 във финалната среща с Мая Маринова от ВМСК „Варна“. Бронзът отпътува при Деница Александрова от ВСК „Геоспорт“ и Елка Динева от ВСК „Щурмовак“.
Иначе съставите на ВСК „Военна полиция“ и при мъжете, и при жените станаха шампиони в отборната надпревара по тенис. При мъжете шампион стана отборът на ВСК „Военна полиция“, който във финала победи ВСК „Спартан“ с 2:0 срещи. Третото място остана за състезателите на ВСК „Десант 68“, които в малкия финал се наложиха с 2:1 срещи над състава на ВСК „Феникс“.
При жените шампион стана отборът на ВСК „Военна полиция“, който във финала победи ВСК „Феникс“ с 2:0 срещи. Третото място остана за състезателките на ВСК „Спартан“, които в малкия финал се наложиха с 2:0 срещи над състава на ВМСК „Варна“.
В тениса на маса при мъжете шампион стана отборът на ВМСК „Варна“, който във финала победи ВСК „Шумен“ с 3:1 срещи. Третото място и бронзов медал остана за състезателите на ВСК „Геоспорт“, които в малкия финал се наложиха с 3:2 срещи над състава на ВСК „Транс-логистик“.
При жените шампион стана отборът на ВСК „Логистик“ Пловдив, който във финала победи ВМСК „Варна“ с 3:1 срещи. Бронзовият медал остана за състезателките на ВСК „Феникс“, които е наложиха с 3:1 срещи над състава на ВСК „Военна полиция“.
Призьорите бяха наградени от началника на щаба на Военноморските сили капитан първи ранг Камен Кукуров.
Ето и мнението за турнирите на полковник Венелин Дерибеев, главен секретар на НВСФ: „Радостното е, че нивото на игра и в двете първенства беше изключително високо. Това се дължи на предварително проведените квалификации и до състезанията в „Албена“ достигнаха 12-те най-добри отбора в двата спорта. Съдийските екипи и условията в курорта също бяха на високо ниво.
Страницата подготви
Александър Гигов

С мач срещу Бахрейн снощи стартира участието си националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години. Наставникът Найден Найденов разчита на група от 12 състезатели, а България е домакин на турнира заедно с Италия. Домакинските срещи в София се играят в новата зала на Левски. Освен с Бахрейн България ще играе с Куба и Полша в предварителна Група В. У нас ще се играят и мачовете от Група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са на Апенините.
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани