Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Русия завършиха изпитанията на нова снайперска пушка

[post-views]
В Русия завършиха изпитанията на нова снайперска пушка

В Русия приключиха държавните изпитания на снайперската пушка „Чукавин“, която ще замени в армията снайперска пушка „Драгунов“, съобщава РИА Новости позовавайки се на пресслужбата на групата компании „Калашников“.

„Държавните изпитания на снайперска пушка „Чукавин“, която ще замени във войските снайперска пушка „Драгунов“, са завършени с положителен резултат“, се казва в доклада.

Както уточни компанията, в момента се изготвят резултатите от тестовете, след което се очаква да се вземе решение за въвеждане на новия стрелкови комплекс на въоръжение.

За първи път снайперската пушка „Чукавин“ беше представена на международния военно-технически форум „Армия-2017“. Именно от тази пушка руският президент Владимир Путин стреля на 19 септември 2018 г., по време на огледа на галерията за стрелби в парк „Патриот“ в Кубинка край Москва.

„Чукавин“ се различава от традиционната снайперска пушка преди всичко по своето оформление. Тя опростява прикрепването към оръжието на различни оптики, нощни и топловизионни приспособления, колиматорни прицели и други съвременни прицелни комплекси. В базовата комплектация оръжието е оборудвано с телескопичен приклад с регулируема буза.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани