Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зенитни ракетчици с награди за празника

[post-views]
Зенитни ракетчици с награди за празника

Ивайло ПАШОВ

Във Божурище се състоя тържествена церемония по награждаване на военнослужещи и цивилни служители по случай 60 години от създаването на Първа зенитно-ракетна база. В нея участваха знаменен взвод и представителни блокове с военнослужещи от формирования от състава на Базата.

Със заповед на министъра на отбраната за висок професионализъм, несломим дух и лична дисциплина и във връзка с честването с предметна награда „Нож за 8-мм пушка „Манлихер” бяха наградени командирът и заместник-командирът на базата полковниците Валери Ценов и Димо Илиев. Предметни награди „Нож за АК-47” и грамоти бяха връчени на военнослужещи от различни формирования.

Командирът на базата полковник Валери Ценов награди с грамоти офицери, сержанти, войници и цивилни служители от подчинените формирования.

В апогея на тържествената церемония двойка самолети L-39 от състава на Военновъздушната учебна авиобаза – Долна Митрополия, водещият, пилотиран от нейния командир полковник Петър Банков, извършиха авиационен поздрав към зенитните ракетчици, като прелетяха над строя с включени светлини.

Най-ново

Единична публикация

Избрани