Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Трима от избягалите на летище Палма де Майорка мароканци са задържани

[post-views]
Трима от избягалите на летище Палма де Майорка мароканци са задържани

Испанската Национална полиция и Гражданската гвардия арестуваха в централната част на остров Майорка трима от мароканците, които избягаха от самолет, пътуващ от Мароко до Турция. През нощта на 5-и срещу 6 ноември той кацна по спешност заради фалшив медицински сигнал на летище Палма де Майорка и от него незаконно слязоха 25 мароканци, които избягаха през пистите на летището и блокираха работата му за около 4 часа.

В хода на операцията по издирването са задържани 5 души, трима от които са от избягалите от самолета, а останалите двама са им помагали да се укрият. Те са на възраст 26, 33 и 35 години и са задържани по обвинение в незаконно влизане в страната и грубо нарушение на обществения ред. Така общият брой на откритите и задържани незаконни имигранти вече е 19, издирват се още 6 души.

Сред тях са и двама, за които има сведения, че вече са напуснали балеарския остров по море. Първите 12 души бяха задържани веднага след като избягаха от самолета и вече са в затвора. Испанската полиция разполага с паспортните данни на издирваните и вече разследва група във Фейсбук, чрез която пътниците са се организирали за полета от Казабланка до Истанбул и са уговаряли начина, по който да бъде приземен самолетът в Палма де Майорка.

Източник: bnr.bg/  

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани