Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Германия подписаха договора за коалиционно управление

[post-views]
В Германия подписаха договора за коалиционно управление

Официално в Германия беше подписан договора за коалиционно управление. Приоритет на новата тройна  коалиция ще бъде борбата срещу Ковид-19. Това заяви по време на церемонията кандидатът за канцлер Олаф Шолц, който в сряда ще положи клетва.

Това ще е първата тройна коалиция, която ще управлява Германия в следвоенната й история. Тя е наричана „светофар“, заради цветовете на съответните политически сили – Социалдемократическата партия, Свободните демократи и Зелените.

Церемонията по подписването на договора се проведе в Берлин. Сред клаузите събудили най-голям интерес на европейските анализатори е, че трите партии се обявяват за укрепване на банковия и валутния съюз, включително и въвеждане на минимална работна заплата в 27 членния блок.

Преминаването към зелена икономика също ще е сред приоритетите на новата коалиция, която ще поеме управлението и съответно ще диктува дневния ред в Брюксел, на фона на здравната и мигрантската криза.

По план новото федерално правителство ще встъпи в длъжност в сряда, след като преди това получи подкрепата на Бундестага.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани