Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борис Джонсън се извини, но отново му поискаха оставката

[post-views]
Борис Джонсън се извини, но отново му поискаха оставката

Британският премиер Борис Джонсън се извини, че е присъствал на градинското парти на Даунинг стрийт през май 2020 година по време на първия локдаун.

От опозицията обаче заявиха, че това не е достатъчно и му поискаха оставката в Камарата на общините по време на разгорещените „Въпрос и отговори на премиера“.

„Искам да се извиня. Знам, че милиони хора в цялата страната направиха изключителни жертви през последните 18 месеца. Знам страданието, през което преминаха хората в невъзможност да погребат техните роднини, да живеят нормален живот. Знам за гнева, който изпитват към мен и правителството, на което съм начело, като смятат, че правилата на Даунинг стрийт не са били правилно следвани от хората, които са създали тези правила“.

Така премиерът се извини пред депутатите и целия народ, призна, че е бил на събирането  25 минути, след което е отишъл да работи в офиса си с убеждението, че това е работна среща, но допълни, че градинското парти „технически е било в рамките на правилата“, а той все пак е трябвало да си даде сметка как то би изглеждало в очите на хората, което разгневи още повече опозицията.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър заяви:

„След месеци на лъжи и измами това е жалък спектакъл на човек, който е в края на пътя си. Защитата му, че не е разбрал, че всъщност е бил на парти е толкова нелепо, че всъщност е обидно за британската общественост. Ще направи ли сега достойното  нещо като подаде оставка?!“

Много други изказали се в Камарата на общините поискаха оставката на Джонсън.

Известно е, че сред депутатите от Консервативната партия на премиера има остро недоволство от това, което се случва. Политическите наблюдатели преценяват, че изявата на Борис Джонсън в парламента е била доста неубедителна и че облаците над неговото бъдеще се сгъстяват.

Следващата седмица се очакват резултатите от разследването на обвиненията в събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Тогава се очаква още по-тежък рунд за премиера, ако бъде признат за виновен и ако няма други развития на сагата до тогава.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани