Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия спря излъчването на „Дойче веле“

[post-views]
Русия обяви и Дойче веле за „чуждестранен агент“

Русия спря излъчването на „Дойче веле“ в отговор на спирането на руската държавна телевия РТ от Берлин, съобщава „Ройтерс“. В изявление на руското външно министерство се казва, че офисите на „Дойче веле“ в Москва ще бъдат затворени, а акредитациите на журналистите прекратени, програмата на медията няма да се излъчва на територията на Русия.

Като част от първия етап на ответни мерки Москва затваря кореспондентския офис на германската телевизионна и радио компания „Дойче веле“.

Руската федерация започва процедура за признаване от компетентните органи на „Дойче веле“ за чуждестранен медиен агент.

Москва започва да оформя списък с представители на германските структури, участващи в ограничаването на излъчването на RT DE, и ще им бъде забранено да оперират на територията на Русия.

Руската федерация отменя акредитацията на всички служители на руското бюро на „Дойче веле“.

На 2 февруари германският регулаторен орган за радио и телевизия обяви, че забранява излъчването на канала RT DE заради липсата на лиценз за излъчване. Телевизията беше блокирана от европейската сателитна мрежа на 22 декември по искане на германските власти, по-малко от седмица след пускането ѝ в ефир, но все още беше достъпна по интернет и чрез мобилно приложение. В отговор на по-ранното решение RT DE заяви, че спирането му е „незаконно“ и е резултат от политически натиск от страна на Берлин в момент на дипломатическо напрежение между Германия и Русия.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани