Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ затягат сигурността по летищата

[post-views]

Американските власти обявиха, че затягат мерките за сигурност по летищата в чужбина с директни полети към САЩ. Правителствените източници, цитирани от агенция „Ройтерс”, посочват като причината за мярката опасенията на разузнавателни служби, че терористични клетки на Ал Кайда в Сирия и Йемен разработват бомби, които могат да бъдат внесени незабелязано на борда на самолетите.
Новите мерките за сигурност ще бъдат въведени на летищата в Европа, Африка и Близкия Изток и ще влязат в сила през следващите няколко дни.
Американският департамент по вътрешна сигурност отказа да коментира каква е заплахата, която е била реална, а информация за нея достоверна.
Държавният секретар по транспорта отбелязаха, че мерките няма да доведат до по-значимо неудобство за пътниците. Предвиждат се допълнителни и по щателни проверки на багажа и на личните вещи, допълват от ведомството.
„Цивилната авиация остава привлекателна мишена за терористите, които постоянно търсят начина да заобиколят мерките ни за сигурност във въздухоплаването”, коментират американски експерти по сигурността.

Най-ново

Единична публикация

Избрани