Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейка за първи път ще участва в тържествената смяна на почетния караул пред президентството

[post-views]

Гвардейка за първи път ще участва в тържествената смяна на почетния караул пред президентството на 12-ти юли. Това е част от празничната програма по повод 135 години от създаването на Националната гвардейска част, стана ясно след посещението на президента Росен Плевнелиев във военното формирование.
„Гергана Иванова, първата дама в нашата част, ще застане наравно с колегите си мъже на пост пред президентството”, съобщи командирът на НГЧ полковник Боян Ставрев.
Президентът Росен Плевнелиев откри честванията на 135 години Национална гвардейска част с посещението си във формированието.
По повод годишнината държавният глава връчи Почетния си знак на полковник Ставрев и поднесе венец на паметника на загиналите гвардейци.
Той разгледа реновираната сграда на Първи гвардейски батальон.
„Благодаря на министъра на отбраната за средствата, отпуснати за ремонта – момчетата от батальона заслужават добри условия, защото именно те изнасят тежестта на службата”, заяви полковник Ставрев.
Стартира и процедура за изграждане нов плац с игрище за футбол във военното формирование. Ще има и подобрения по сградата на гвардейския представителен духов оркестър, който е водещ в Европа и света. Започнала е и процедура за доставка на 500 нови карабини за гвардейците.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани