Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Евакуацията от Либия продължава

[post-views]

Продължаващите сражения между съперничещи си племенни милиции в Либия принудиха няколко държави да евакуират работници и да предупредят съгражданите си да напуснат страната, предаде радио „Гласът на Америка”. Китай евакуира няколкостотин свои работници, транспортирайки ги с кораб до Малта, съобщиха малтийските власти. В информацията се посочва, че страната се готви за евентуална по-мащабна евакуация от северноафриканската република, ако безредиците там продължат да растат.
По-рано френски граждани бяха евакуирани от Триполи, поради опасения от растящото насилие в страната. От МВНР прдупредиха преди дни българските граждани да не пътуват в Либия.
Междувременно съперничещите си милиции, които се бият за контрол над Триполи, сключиха в сряда временно примирие, за да угасят пожар на горивно депо на летището, пламнало от ракета, съобщи Ройтерс.
В същото време във втория либийски град – Бенгази, бяха открити телата на най-малко 75 души, предимно войници. Това стана, след като ислямистки милиции завладяха военна база след двудневни боеве в района. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани