Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Газ причини мощни експлозии в Тайван

[post-views]

Изтичане на газ причини серия от мощни експлозии по улиците на втория по големина град в Тайван – Гаосюн. Най-малко 25 души загинаха, а 270 са ранени.
Сред загиналите са петима пожарникари, които разследвали съобщения за теч на газ, когато станали експлозиите. Властите се опасяват, че броят на ранените може да се увеличи.
Пламъците достигнаха височината на 15-етажна сграда, а експлозиите подпалиха сгради, преобърнаха автомобили и унищожиха пътната настилка, отваряйки огромни дупки по улиците. Взривовете засегнаха и водопроводната мрежа, така че сред развалините се появиха и огромни фонтани. Местни жители описват случилото се като наподобяващо силно земетресение.
В спасителната операция се включиха военни. Много хора са залостени сред развалините и е възможно броят на жертвите да нарасне.
Тайванският премиер Цзян И Хуа заяви, че най-малко пет експлозии разтърсили улиците на пристанищния град с 2,8 милионно население. По предварителни информации взривовете станали в подземни тръбопроводи, прокарани по протежение на канализационните системи. Има и съобщения, че е възможно да става въпрос за изтичане на пропилен – материал използван за направата на пластмаси и тъкани. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани