Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Либийският парламент избра председател

[post-views]

Камарата на представителите на либийския парламент избра за свой председател независимият адвокат Агила Салех Исса. Заради сраженията и напрегнатата обстановка в столицата Триполи, парламентът заседава в средиземноморския град Тобрук.
Новите депутатите призоваха всички противостоящи сили в страната към сериозен диалог за преодоляване на политическия хаос.
На първото заседание на парламента в Тобрук вчера се събраха три четвърти от депутатите. Заседанието беше бойкотирано от проислямистките депутати и съюзниците им от западния град Мисрата, според които то е трябвало да бъде свикано от председателя на доминирания от ислямистите предишен парламент Нури Абусахмаин.
200-членният парламент беше избран в края на юни, но влиянието му остава под въпрос в обстановка на продължаващи сражения между милиции за контрол на богатата на петрол страна.
През последните седмици 230 души бяха убити, а няколко хиляди ранени, летището на столицата Триполи бе разрушено, а хиляди либийци и чужденци се скупчиха на граничния контролно-пропускателен пункт с Тунис, за да избягат от страната.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани