Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия обърна България на Световното в Полша

[post-views]

Българският национален отбор беше много близко до сензацията срещу олимпийския шампион Русия, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 (25:20, 25:23, 20:25, 23:25, 11:15) гейма във волейболната битка за първото място в група „С” на Световното първенство в Полша.
Момчетата на Пламен Константинов поведоха с 2:0, но „сборная” за пореден път доказа класата си и обърна мача. Националите се класираха за втория етап на шампионата, където са в Група „F”.
Там са още Бразилия, Русия, Германия, Канада, Финландия, Куба и Китай. Тъй като България вече срещна тимовете на Русия, Канада и Китай в предварителната Група „С”, сега предстоят срещи с Бразилия, Германия, Финландия и Куба. Точките на нашия тим, спечелени от първия етап се зачитат за класирането.
Това означава, че националите ни започват битката в потока от петата позиция. Първият двубой на България е на 10 септември срещу Бразилия. На следващия ден играем с Германия. На 13 и 14 септември са мачовете с Куба и Финландия. Само първите три отбора ще продължат напред в третия етап от шампионата.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани