Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проф. Камарашев инспектира „Терем-Ивайло“

[post-views]

Управителят на Великотърновска област проф. д-р Георги Камарашев лично инспектира местния клон на завод „Терем-Ивайло“. По време на срещата му с управителя на завода инж. Светозар Стоянов стана ясно, че в момента във великотърновския клон не се извършва утилизация на излязло от употреба въоръжение. Срещата бе поискана от Камарашев, като превантивна мярка за безопасността на работата в „Терем-Ивайло“ и сигурността на жителите на региона.
Инж. Стоянов обясни, че се полагат необходимите грижи, съгласно инструкциите и издадените наставления за съхранение и охрана на опасните материали. Спазването на изискванията на нормативните документи и осъществяването на ефективен контрол на всички взривоопасни и пожароопасни материали от ръководствата на поделенията от Българската армия и отговорните служби е от първостепенно значение за гарантиране на сигурността и защитата на населението в региона. „При нас от много години е създадена стройна структура по отношение охрана на труда, трудова медицина с всичките технологични изисквания към всяко работно място“, подчерта управителят на завода.
По време на срещата беше обсъдено и състоянието на опасно дере, което преминава през територията на завода. Преди години затлачването му причини сериозно наводнение, след пороен дъжд. Със собствени средства и техника „Терем -Ивайло”, са почистили дерето от паднали клони и стари дървета.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани