Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейците и тимът на Военна академия решават финала в Гарнизонния шампионат по футбол на малки врати

[post-views]

Футболните тимове на Военна академия и Националната гвардейска част ще определят финала на тазгодишния шампионат. Той ще е в петък от 15 часа в спортната зала на ВА.
Днес се изиграха двете полуфинални срещи. Определено първият полуфинал между съставите на стационарен КИС и Военна академия предложи изключително зрелище при изпърнението на дузпите , които решиха и първият финалист – ВА.
Редовното време завърши при резултат 1:1 след попаденията на Методи Методиев за Академията пред първата част и на Симеон Илиев от стационарен КИС през втората.
Така ролетката на дузпите беше последният съдник. След първите пет дузпи резултатът отново беше равен 2:2 , след което бяха необходими още по 7 изпълнения, за да може накрая ВА да триумфира след 6:5 точни удара.
Във втория полуфинал миналогодишния шампион НГЧ победи тима на Служба „Военна информация” с 2:1. Още през първата част Симеон Митренски откри резултата в полза на гвардейците, и се очерта като най-добър играч на турнира. През второто полувреме Петър Раков удвои за гвардейците и почти предреши изхода на двубоя. Все пак в заключителните минути Владислав Йорданов от Военна информация намали на 2:1, но за втори гол нямаше достатъчно време.
Утре е почивен ден за участниците, а в петък са последнте две среши. От 14 часа е мачът за 3 и 4 място , а от 15 – финалът. От 16 часа е награждаването на призьорите и официалното закриване.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани