Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кристалина Георгиева представи Плана за инвестиции на ЕК

[post-views]

Имаме ясен ангажимент да подготвим няколко на брой смислени и качествени проекти, които да бъдат предоствени на Европейската комисия. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с нейния вицепрезидент Кристалина Георгиева. Двамата обсъдиха представения от комисията План за инвестиции, чиято цел е възстановяването на растежа в Европа и създаването на работни места.
Да използваме механизмите на ЕК – структурните фондове и инвестиционният план, анонсиран от Юнкер, могат да в наша полза. Имаме много работа за вършене и поемаме ясен ангажимент да се включим с предложения, каза президентът.
Според него, ако България има такива проекти, то те ще намерят своята реализация.
От своя страна Кристалина Георгиева бе категорична, че тепърва ще се уточнява как точно страната ще се възползва от този план на ЕК.
Георгиева изясни, че планът не е само отпускане на финансиране, а премахване на пречките за реализирането на проектите от пътя на инвеститорите.
По-рано през деня зам.-председателя на ЕК и комисар по бюджет и човешките ресурси Кристалина Георгиева се срещна с министър-председателят Бойко Борисов в Министерския съвет.

Най-ново

Единична публикация

Избрани