Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ангелкова и Кралев „за” развитието на ски туризма в Банско

[post-views]

Трябва да се търси решение за втори кабинков лифт в Банско и за увеличаване на дължината на ски пистите в страната. Тази позиция зае министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той посочи, че се води диалог между различните министерства и скоро ще се намери положително решение на казуса, което да успокои жителите на Банско.
Без втори лифт не може да има ясни условия за ски туризъм и спорт в Банско. Липсата на допълнителни съоръжения създава условия за образуването на големи опашки от чакащи скиори, а това е лоша реклама за един от най-добрите ни зимни курорти Банско, обясни Кралев. По данни на туристическия бранш, пистите също не са достатъчно.
Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че до 15 февруари Министерството на околната среда и водите ще представи предложение за решение какво да се случи с концесията в Банско. В момента междуведомствена работна група разглежда казуса.
„Министерството стои зад проекта на втори лифт в Банско при спазване на европейското и националното законодателство”, бе категорична Ангелкова.
Тя добави, че България трябва да се възползва от потенциала, който има за развитие на ски туризма. Министър Ангелкова призова бизнеса да работи за привличането на висок клас туристи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани