Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова война на думи между Украйна и Русия след знаковите убийства в Киев

[post-views]

текст Красимир Белчев

Избухна поредната война на думи между Украйна и Русия, повод за която станаха двете знакови убийства на журналист и депутат в Киев. Припомняме, че в четвъртък неизвестни мъже застреля журналиста и критик на украинското правителство Олес Бузин и опозиционния депутат Олег Калашников. И двамата са приближени на отстранения след масовите протести проруски президент Виктор Янукович. Те са и свидетели по ключовото дело за насилието срещу прозападните протести на Майдана миналата година. За Украйна зад убийствата стои Русия, която цели да дискредитира властите Киев.
Политическият анализатор Володимир Фесенко коментира, че убийствата съвпадат с годишната пряка линия, по време на която президентът Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани.
За руският президент разликата между Киев и Москва е, че малко след убийството на Бориц Немцов вече имаше арестувани заподозрени. Украинският президент Петро Порошенко нареди щателно разследване. Той определи убийства като умишлени действия, с единствената цел да дестабилизират Украйна. С последните два случая внезапните смъртни случаи с хора приближени на Янукович нараснаха на 8.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани