Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Военна информация” проверява взрива в Анево

[post-views]

Военното разузнаване започва пълна проверка на използваните оръжия на полигона в Анево. Това е разпоредил ресорният министър Николай Ненчев.Той коментира публикация в Ройтерс, според която на мястото на инцидента е било изпробвано оръжие, предназначено за опозицията в Сирия.

репортер Мария Гуцева
оператор Иван Николов

Дни след като трагичен инцидент с боеприпас взе поредна жертва, Николай Ненчев отново подчерта, че Министерството на отбраната никога не е имало отношение по случая. Той посочи, че служба „Военна информация” ще направи пълна проверка на полигона в Анево.
По повод заявеното от Бригаден генерал Димитър Шивиков желание да напусне редиците на българската армия и подкрепата от страна на колегите му в Карлово министър Николай Ненчев заяви, че възнамерява да посети формированието там и да разговарям с военнослужещите, за да се ориентира по–добре.
Николай Ненчев каза още, че се разглеждат всички варианти за придобиване на изтребител за ВВС. Дори и възмжността да ги получим като подарък.
В заключение министърът отново подчерта необходимостта от законодателни промени за повишаване на контрола при унищожаване на боеприпаси.

Най-ново

Единична публикация

Избрани