Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В навечерието на референдума Гърция е разединена по въпроса

[post-views]

garciq_pregovoriГърците ще подкрепят условията на кредиторите на референдума в неделя. Това показва последното социологическо проучване в страната два дни преди съдбоносния вот, от който зависи бъдещето членство на Гърция в ЕС.
Очаква се оспорвана надпревара, защото хората, които ще гласуват с „ДА”, водят с малко над 1 процент от хората, които ще гласуват с „НЕ” на референдума в неделя.
Само преди ден друго социологическо проучване твърдеше обратното.
В на пети юли гърците ще трябва да отговорят на въпроса: Подкрепяте ли условията на кредиторите от 25.06. 2015г или не. За да отговориш на този въпрос ти трябва най-малко познания по икономика. Затова на обикновен език гърците си превеждат въпроса така: Искате ли да останете в еврозоната или не.
Двата лагера този на Ципрас и на опозицията ще се борят за близо 13 процента, които не са решили.
Оптимизмът на лидерът на Сириза не се споделя от останалите европейски лидери, които предупредиха, че отхвърлянето на предложенията може да доведе до фалит на страната.
Отделно МВФ предупреди Атина, че страната е изправена пред финансова катастрофа, ако не получи облекчение по дълга си и отделно 50 милиарда евро финансова помощ. А и да я получи ще е с още по-тежки условия.
Междувременно в късно снощи в Атина се стигна до сблъсъци между полиция и симпатизанти на Гръцката комунистическа партия, които призоваха хората да пускат невалидни бюлетени. Протестът излезе от контрола при опит на хората на щурмуват сградата на ЕК в страната.
В заключение, какъвто и да е резултата от референдума хората са наясно, че не ги чака нищо добро, защото в общи линии, те избират под каква форма да изглеждат лишенията, които ще трябва да изтърпят.

Най-ново

Единична публикация

Избрани