Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трудна победа за Аякс, ПАОК разби Брьондби

[post-views]

ajax_futbolАякс постигна трудна победа с 1:0 над Яблонец в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Холандският тим се наложи с минималното 1:0 на свой терен и далеч не може да бъде спокоен преди реванша. Единственият гол падна в 54-ата минута, когато Бенеш извърши нарушение за дузпа срещу Клаасен, а Милик бе точен от бялата точка.
ПАОК е вече почти сигурен участник в гурповата фаза. Отборът от Солун разгроми с 5:0 Брьондби и едва ли ще допусне обрат в реванша, а датският тим, който по пътя си дотук отстрани българския Берое, почти сигурно отпада от турнира. Попаденията в мача бяха дело на Мак в 17-ата, 80-ата и 82-ата минута, Пелкас в 36-ата и Гари Родригес в 51-ата.
Новото звездно попълнение на Фенербахче – Робин ван Перси донесе успеха на новия си тим в плейофната фаза на турнира Лига Европа. Турският гранд гостува на гръцкия Атромитос, а холандският нападател донесе успеха на тима си с попадение в 90-ата минута на двубоя. Реваншът е след седмица в Турция.
Приятната изненада в турнира Лига Европа до момента – Войводина може и да не успее да се класира за груповата фаза. Воденият от Златомир Загорчич тим записа загуба с 0:3 в гостуването си на Виктория (Пилзен) и ще трябва да направи сериозен подвиг в реванша в Нови Сад, ако иска да продължи напред. Сърбите, които сътвориха сезнацията в предния кръг отстранявайки елитния италиански Сампдория, не успяха да покажат най-добрата си игра и заслужено загубиха. Ян Копич на два пъти и Ондрей Ванек бяха точни за успеха на Виктория, което дава отлична преднина на чешкия тим преди ответния мач другата седмица.

Най-ново

Единична публикация

Избрани