Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дания ще иззема ценностите на мигрантите

[post-views]
Швеция въведе граничен контрол за влизащите от Дания

migranti-daniqПартиите в Дания се споразумяха да въведат мярка, която ще позволи на властите за изземат ценностите на бежанците и имигрантите, които влизат в страната. Конфискуваните ценни предмети ще се използват за финансиране на тяхното пребиваване в Дания.
Проектозаконът предизвика много коментари в страната и в чужбина. Това принуди министърът на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойберг на два пъти да промени в текста, откакто проектът беше представен за първи път в началото на декември.
Първият вариант на документа предвиждаше мигрантите да имат право да притежават 3000 датски крони или около 400 евро и бижута със сантиментална стойност.
Това не се хареса на широката общественост и според внесени поправки мигрантите ще имат право да запазят 10 хиляди крони. Бижута, медали или семейни портрети също няма да се конфискуват, освен ако нямат голяма икономическа стойност.
Наред с Германия, Дания е другата предпочитана дестинация на десетки хиляди бежанци и имигранти, влезли в Европа през миналата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани