Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Църквата vs. Тръмп

Trump-papataАмериканският милиардер Доналд Тръмп, който е сред претендентите на Републиканската партия за кандидат президент, отново влезе във фокуса на скандала. Този път Тръмп размаха пръст на папа Франциск, който го обвини, че потъпква християнските ценности.
Едно да се защитаваш от политически си опоненти, друго, ако попаднеш под критиката на главата на римокатолическата църква.
Малко преди да приключи визита на Папа Франциск в Мексико, Понтификът не пропусна да осъди атни-мигрантската реторика на Тръмп и особено плановете му да вдигне стена по американско–мексиканската граница.
„Личност, която мисли единствено и само за издигането на стени, а не за построяването на мостове, не е християнин”, категоричен е папата.
На въпрос на американска медия би ли призовал или не американците да гласуват за Тръмп, папата лаконично отбеляза, че за него този човек не е християнин, ако мисли това, което казва.
Разбира се Доналд Тръмп реагира остро в Туитър. Макар и да твърди, че не иска да се кара с папата, строителният магнат написа: Когато един ден ИДИЛ нападне Рим, самият папа ще се моли аз да съм президент на САЩ.
Изказването на папа Франциск, колкото и Ватикана да настоява, че не е политическо, може да изиграе лоша шега на Тръмп, малко преди изборите за кандидат президент на Републиканската партия в един от най-католически щати в Америка Южна Каролина.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани