Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британската кралица Елизабет II стана на 90 години

[post-views]

Kralica-Elizabet-2Британската кралица Елизабет II навърши 90 години. По традиция монархът ще прекара деня си двореца Уиндзор, близо до Лондон. По случай юбилея  британският премиер Дейвид Камерън заяви, че Елизабет II е „скала за сигурността на нацията.”
Разходка край двореца Уиндзор и няколко обществени прояви. Така започна денят за Елизабет II.
Независимо от преклонната си възраст кралицата е по-активна от всякога, коментира главният редактор на кралското списание „Маджести” Ингрит Сюърд.
И на 90 Кралица Елизабет II e активен държавник. Ден преди рождения си ден, намери време да посети една от най-древните британски институции. По случай 500 годишнина от създаването на Кралска поща в нейна чест беше отпечатан специален тираж с нея и следващите трима наследници на трона.
Британската кралица няма нито паспорт, нито шофьорска книжка, защото и двата документа се издават на нейно име. Но тя умее да управлява тежкотоварен автомобил, през Втората световна война е била зачислена в инженерен полк.
Миналата година Елизабет Втора бе обявена за най-дълго управлявалият британски монарх. Откакто е на престола е минал мандатът на шестима папи и 10 американски президенти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани