Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп на крачка от номинацията за кандидат-президент

[post-views]
Кръстиха безкрако земноводно на Доналд Тръмп

TRUMPДоналд Тръмп с нов триумф на вътрешно партийните избори на републиканците за кандидат за президент на САЩ. Победата на строителния предприемач в Индиана принуди единственият му по-сериозен конкурент Тед Круз да се оттегли от надпреварата.
Вотът в Индиана буквално изстреля Доналд Тръмп към предстоящата битка за Белия дом. Макар и надпреварата да не е приключила единственият конкурент на Тръмп в лицето на сенатор Джон Касич реално няма никакви шансове да спре милиардера. С това на Републиканската партия не й остава нищо друго освен да номинира Тръмп за кандидат за президент и най-вече да се обедини около номинацията му.
Тръмп не пропусна да отдаде почит на отказалия се вече от надпреварата сенатор на Тексас Тед Круз, като го поздрави за добрата конкуренция. През последните месеци битката между тях често прерастваше във взаимни обиди и нападки.
При демократите вотът в Индиана донесе убедителна победа на сенатор Бърни Сандерс, но победата едва ли ще наклони везните в негова полза за сметка на фаворита на партията –бившият държавен секретар Хилъри Клинтън.
Бившата първа дама на САЩ от известно време е сочена за най-вероятния кандидат за президент на изборите през ноември.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани