Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция експулсира лидера на руските футболни фенове

[post-views]
Франция експулсира лидера на руските футболни фенове

franciq-rusiq-fenoveФранция експулсира крайнодесния лидер на руските футболни фенове Александър Шпригин, след сблъсъците с английската агитка в град Марсилия през уикенда, предава британската Агенция Би Би Си. Реакцията на Москва не закъсня, като привика френския посланик, за да изрази протеста си.
Френските власти смятат, че председателят на  руското обединение на запалянковците Александър Шпригин е дирктно подкрепян от Кремъл. Той е сред 20 руски фенове, които ще бъдат експулсирани от Франция, заради хулигански прояви след срещата между отборите на Англия и Франция, която се изигра в Марсилия миналата събота.
Насилието, което според френските власти е било провокирано от руски запалянковци, принуди УЕФА да издаде накаже руската футболна федерация с условно изгонване от турнира и глоба от 150 хиляди паунда.
Подобна опасност виси и над националния отбор на Англия, заради агресивното поведени на футболните й фенове.
На фона на опасността от терористични атаки, за сега най-голямото предизвикателство пред френските власти са футболните хулигани.
Късно снощи полицията в северни град Лил прибегна до сълзотворен газа, лютив спрей и палки, за да прекрати меле между английски фенове, които нападнаха запалянковци на Франция.
Равносметката от поредната нощ на сблъсъци е 36 задържи и 16 хоспитализирани.
От началото на първенството полицията е арестувала над 320 фена, от тях над 190 са в ареста, 8 са с ефективи присъди, а трима с условни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани