Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА срещу ЦСКА

[post-views]

cska_Задава се нов огромен скандал между двете дружества с името ЦСКА, които в момента водят подготовка. ПФК ЦСКА, воден от Адалберт Зафиров смята да изиграе контрола на „Българска армия“ на 23 юли – датата, на която тимът на Христо Янев трябва официално да бъде представен с двубой срещу Удинезе на същия стадион. Новината бе потвърдена от Адалберт Зафиров. Той заяви, че ПФК ЦСКА със сигурност ще проведе контрола на 23-ти на Армията, но съперника все още не е ясен и добави, че доколкото знае ЦСКА – София са заявили националния стадион и би трябвало да си играят на него. В същото време развитието на ситуацията с ЦСКА навлиза в решителната си фаза. Оздравителни планове за клуба във финансовото министерство бяха внесени и от юристите на Васил Божков чрез синдик Дора Милева, и от юристите на Гриша Ганчев. Запознати твърдят, че шефът на НАП Бойко Атанасов е върнал плановете с въпроси, на които да бъде отговорено. Въпросите са и към двамата “претенденти” и сред тях са и следните:
1. Какви са сроковете за плащане на дълговете на ЦСКА при различни варианти за евентуално разсрочване и отсрочване?
2. Каква отговорност ще бъде поета и какви са гаранциите, че кредиторите ще си получат парите и че дружеството ще бъде оздравено?
3. Каква готовност имат за евентуални банкови гаранции и за каква част от дължимите към държавата суми? 4. Какви активи според тях могат да бъдат запорирани и впоследствие продадени на търг, в случай че титулярят по оздравителния план бъде затруднен да плаща отсрочените вземания? Отделно трябва да бъде взето решение и от надзора на НОИ, защото в сумата на натрупаните дългове има и осигуровки. При положение че няма одобрен оздравителен план, то пред ЦСКА остава само фалитът. Подобно решение може да се вземе още на 20 юли от общото събрание на кредиторите. Съдът отказа да промени датата му и тя остава в сила.

Най-ново

Единична публикация

Избрани