Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп се „обърна за помощ” към Русия

[post-views]
Доналд Тръмп загуби съдебна битка за достъп до данъчните му декларации

donald-trumpКандидатът за президент на републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп отново разбуни духовете, след като директно призова Русия да шпионира опонента й – демократът Хилъри Клинтън. Противоречивото изказване на Тръмп дойде в момент, когато разобличаващия сайт Уикилийкс публикува десетки хиляди имейли на демократическата партия на САЩ.
От предизборния щаб на Хилъри Клинтън са категорични, че именно руски хакери, са проникнали в сървърите им, а извлечената информация от тях е дадена на Уикилийкс.
В общи линии от видялата бял свят информация става ясно, че независимия партиен комитет на Демократите открито фаворизира Хилъри Клинтън пред опонента и Бърни Сандърс.
Тръмп се призова руснаците да открият и да разпространят хилядите имейли на Клинтън, които тя отказа да предаде на ФБР, около разследването за начина по-който се отнасяла към класифицираната информация като държавен секретар. Мотивите на Клинтън са че това е лична кореспонденция.
Скандалът около изтичането на кореспонденция от сървърите на демократите, вече се разследва от ФБР.
Все повече американски медии коментират, че именно руснаците са зад хакерската атака, с цел да подадат рамо на кандидатът за президент на Републиканците. Доналд Тръмп многократно е посочвал, че ако влезе в Белия дом, ще работи много добре с руския президент Владимир Путин.
По повод твърденията, че руските служби се намесват във вътрешнопартийния живот на САЩ, първият дипломат на Москва след срещата с американския си колега Джон Кери, определи твърденията като абсурдни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани