Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обама: Само с военнa сила не можем да победим терористите

[post-views]

Barack ObamaПрезидентът на САЩ Барак Обама приветства последните военни успехи срещу ИДИЛ, но предупреди, че джихадитското движение остава сериозна заплаха. Обама обаче е категоричен, че  военната сила, няма да е достатъчна за тоталния разгром на бойниците на т.нар. Ислямска държава.
Пред високопоставени военни в Пентагона американският президент Барак Обама не скри, че докато ИДИЛ продължава да губи позиции в Ирак и Сирия, все по-често ще се опитва да пренесе войната в други страни.
Военната сила няма да е достатъчна, според Обама:

„Дори и  да смажем ИДИЛ на бойното поле, това няма да е достатъчно. Докато извратената им идеология продължава да тласка хора към насилие, то винаги ще се появяват организации като ИДИЛ. Това крие риск за международната общност, която ще бъде завлечена в една постоянна игра, за неутрализиране на всяка нова заплаха.”

Президентът на САЩ използва пресконференцията да отхвърли твърденията в някои американски медии, че САЩ са платили 400 милиона долара откуп на Иран за освобождаването на петима американци. Подобна практика противоречи на водената от Вашингтон политика. Обама посочи, че парите са част от решаването на съдебен спор с Иран датиращ от 1981г, но за президентската надежда на републиканците Доналд Тръмп това е поредната правителствена конспирация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани