Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Германия разбиха клетка на джихадисти от ИДИЛ

[post-views]
В Германия разбиха клетка на джихадисти от ИДИЛ

Raids on alleged Islamist cells in Lower SaxonyПолицията в Германия арестува трима души при мащабна контра-терористична операция в провинциите Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн. Властите посочват, че задържаните имат директни връзки с джихадисткото движение ИДИЛ, което ги изпратило в страната с единствена цел да извършват терористично нападение.
И тримата арестувани са сирийски граждани на възраст от 17 до 26 години. Спецчастите са открили в домовете им голяма количество материали свързани с ИДИЛ, но не е и заповеди за провеждането на терористични атаки.
Това се посочва в официални съобщения от офиса на германския федерален прокурор.
В акцията са участвали повече от 200 униформени, които освен частни имоти са проверили и най-малко три бежански лагера в страната.
Германската прокуратура посочва още, че това което знае за тримата арестувани, е че са пристигнали в Германия, минавайки през Турция и Гърция, и най-вече използвайки фалшиви паспорти.
За един от трима се знае, че е минал през тренировъчен център на джихадистите от ИДИЛ в Сирия.
Наред с Франция, Германия също повиши степента на опасност от терористични атаки, особено след няколко нападения това лято, при които загинаха 10 души.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани