Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обама връчи за последен път президентския Медал на свободата

[post-views]
Обама връчи за последен път президентския Медал на свободата

US President Barack Obama awards the Presidential Medal of FreedomБарак Обама връчи президентския Медал на свободата за последен път. На специална церемония в Белия дом бяха отличени двайсет и една личности с особен принос в изкуството, спорта, науката, културата и филантропията.
Сред удостоените с най-високото гражданско държавното отличие са актьорите Робърт де Ниро, Робърт Редфорд и Том Ханкс, музикантът Брус Спрингстийн и баскетболистът Майкъл Джордан. Семейство Бил и Мелинда Гейтс бяха почетени за филантропската си дейност.
Президентът Обама заяви, че всеки от наградените е оказал силно лично влияние върху самия него.

Барак Обама – президент на САЩ:

„Това са хората, които са ме направили такъв, какъвто съм и…помислете за моето управление и кое го прави специално – това е Америка и е полезно, когато виждаш тази невероятна група хора, да осъзнаеш, че именно тя ни прави най-великата нация на Земята.”

След церемонията телевизионната водещата Елън Дедженерис публикува в социалните мрежи видео от сърцето на Белия дом, в което всички носители на Медала позират в изпълнение на нашумялото предизвикателство „Стани манекен”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани