Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Метрото в Лос Анджелис под тревога заради опасност от терористичен акт

[post-views]
Метрото в Лос Анджелис под тревога заради опасност от терористичен акт

la-metroВластите в американския град Лос Анжделис повишиха мерките за сигурност в метрото на града, след сигнал за бомбено нападение. Според информацията на местните медии заплахата се отнася за метростанцията близо до увеселителния парк „Юнивърсъл.”
Полицията в Лос Анджелис съобщи, че информацията за заплахата е дадена на ФБР след анонимно обаждане на телефона от мъж, който предупредил, че атаката е планирана за вторник.
От ФБР не могат да потвърдят от коя страна е бил подаден сигнала.

Деирдре Файк– помощник на директор на ФБР, Лос Анджелис

„Както знаете, по време на празниците, често получаваме подобни заплахи. Взимайки под внимание последната специфична заплаха, намерихме за нужно да споделим тази информация с обществеността.”

Независимо, че службите все още проверяват достоверността на информация за бомбено нападение, властите изглежда нищо не искат да оставят на случайността. Най-затегнати са мерките за сигурност по червената линия на метрото, която свърза центъра на Лос Анжделис със северните квартали на града, включително и Холивуд.
Дневно линията обслужва средно по 145 хиляди души е ключова за града. Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети е категоричен, че сигурността на хората е обезпечена и дори обеща използва метрото във вторник.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани