Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Принцеса Лея се сля със „Силата“ – почина актрисата, изиграла знаменитата роля

[post-views]
Принцеса Лея се сля със „Силата“ – почина актрисата, изиграла знаменитата роля

carrie_fisher_194_1Галактиката остана без принцеса Лея. След кратко боледуване, на 60-годишна възраст почина Кари Фишър – актрисата, изиграла ролята на знаменитата героиня от „Междузвездни войни”.
В навечерието на Коледа актрисата беше хоспитализирана, след като получи сърдечен удар по време на полет от Лондон до Лос Анджелис.
Въпреки че ще остане известна най-вече с участието си в първоначалната трилогия на Джордж Лукас, Фишър е сценарист и писател с няколко книги зад гърба си. Последната излезе преди месеци и в нея актрисата разказва за романса си с екранния си партьор Харисън Форд.
Смъртта на „принцеса Лея” покруси дълбоко не само света на киното. Наред със звездите на култовата космическа сага, политически лидери също засвидетелстваха почитта си към нея. Сред натъжените фенове на актрисата е и канадският премиер Джъстин Трюдо. Той написа в социалните мрежи „Няма да те забравим, Кари. Нека силата бъде с теб!”.

„Принцеса Лея е първата ми любов, както и на много от нас, убеден съм. Беше велико да я видим отново в „Силата се пробужда”. Чувствам се безкрайно тъжен.”

„Принцесата я няма. Никога няма да има друга като нея. Лея ще живее в сърцата на всички ни и душата ѝ ще остане с нас завинаги. Много ще ни липсва.”

Фишър, която винаги е разказвала безкрайно открито за себе си, написа финалната глава на живота си. А последната ѝ поява на големия екран ще бъде през декември 2017 г., когато излиза осмата част на „Междузвездни войни”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани