Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ветераните на Народния отново в театъра

[post-views]
Ветераните на Народния отново в театъра

27-n_tДиректорът на Народния театър Мариус Донкин стартира идеята за приемственост на поколенията в академичната трупа. Ветерани са поканени да осъществят театрални проекти и вече има такава заявка от режисьора Никола Петков. В Камерна зала преди Коледа се събраха любими на зрителите актьори от предишни театрални сезони. 
Виолета Гиндева, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Жоржета Чакърова, Адриана Андреева, Антония Каракостова, Росица Данаилова, Николина Томанова, Борис Луканов, Николай Николаев-Бате Николай и режисьорите Никола Петков и Асен Шопов, Сашка Маринова и Румяна Василева и „вечният“ Никола Антикаджиев разказаха за роли и срещи с големите звезди и големи режисьори в Народния, пяха и осветиха върхови мигове от историята на трупата.
Актьорът Васил Стойчев върна времето с два филма от „онези години“. а Никола Петков разказа как като режисьор е заложил главата си с поканата към неизвестния тогава Велко Кънев да влезе в представление. Бате Николай с влизането си в този храм „като прислужник“ е поел щафетата в „Хъшове“ от великия Кисимов. Големите таланти са изразени и в „дребните“ жестове – Кисимов го поканил да споделят една и съща гримьорна. Жоржета Чакърова пя любимата не само на децата „Продавач на надежда“, а Росица Данаилова отбеляза, че с 83 г. е „на върха“ сред колегите си, а първата й роля в трупата е била на паж в „Дванайсета нощ“.(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани