Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Канадка получи 1 милион долара и наградата за най-добър учител в света

[post-views]
Канадка получи 1 милион долара и наградата за най-добър учител в света

zx450y250_2937840Канадската учителка Маги Макдонъл получи 1 милион долара след като спечели Световната награда за учители. Церемонията по награждаването се проведе в Дубай.
Учителката, която преподава в отдалечено кътче на Канадска Арктика, стана третият носител на престижното отличие. Канадката беше избрана измежду 20 хил. педагози от цял свят.
Маги Макдонъл – носител на Световната награда за учител за 2017:

„Мечтата ми е да мога да работя с моите ученици за утвърждаване на програма за стопанисване на околната среда и да помогна на много инуитски младежи да се върнат отново към културните си традиции. Очаквам с нетърпение да се посъветвам с Фондация „Варки“ как най-добре да се реализират тези стъпки (дейности).“ 

Канадският премиер Джъстин Трюдо поздрави учителката, заявявайки, че „тя гради бъдещето“.Маги Макдонъл бе сред десетимата финалисти, които присъстваха на церемонията.

Арати Сурай – доброволка и студент в Дубай:

„Те (10-те учители финалисти) откриха иновативни методи на преподаване и вместо традиционния ред в клас, при който учителите преподават, а учениците стоят на столовете пред масите си, се стремят към взаимодействието и правенето на различни неща.“

Идеята на учредената преди три години от Фондация „Варки“ награда е всяка година да се избира един изтъкнат учител, който има изключителен принос към професията, използва новаторски методи и насърчава други да станат преподаватели.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани