Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световна информационна хроника

[post-views]
Международна хроника

World News PreviewПетима души загинаха, а други трима са в неизвестност след взрив в малка фабрика за пиротехника в Северна Португалия. Тази и още новини от света, вижте в следващата хроника.
Малка семейна фабрика, намираща се на 350 км. северно от Лисабон, се взриви във вторник по неизвестни засега причини. Повече от 100 пожарникари бяха необходими, за да потушат пламналия огън. Жертвите са местни хора и имат роднинска връзка помежду си. С падането на нощта спасителните екипи заявиха, че няма надежда да открият някого жив и прекратиха издирването на изчезналите.

660_cf17a5d34826b81e15a3d5ba0338fc1fАвстралийската федерална полиция задържа рекордно голямo количество с метаамфетамини в склад близо до Мелбърн. Повече от 900 килограма от наркотичното вещество са били пакетирани заедно с дървени плоскости. Властите оцениха пазарната цена на пратката на 680 млн. щатски долара. Полицията посочи, че наркотикът е пристигнал от Азия, но не посочи от коя точно държава. Двама души са задържани по случая.

The Pink Star diamond up for auction in Hong KongЗа рекордната сума от 71 милиона и 200 хиляди щатски долара, диамантът „Розова звезда” беше продаден на търг, организиран в Китай. Новият собственик на „съкровището” е корпоративен конгломерат от Хонг Конг. Със своите почти 70 карата розовият диамант е не само най-скъпият, но и най-големият в света. През 2013 г. камъкът беше продаден в Женева, но сделката отпадна след като купувачът така и не плати.

Най-ново

Единична публикация

Избрани