Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ разположиха и подводница край Корейския полуостров

[post-views]
Русия ще прави специална дивизия от подводници, въоръжени с торпеда „Посейдон“ в Камчатка

podvodnicaАмериканската армия разположи подводница край бреговете на Южна Корея от опасения, че Северна Корея се подготвя за нов ракетен или ядрен тест. Въоръжената с ядрени ракети подводница „Мичигън” ще се присъедини към пристигащата бойна група от кораби, водени от самолетоносача Карл Винсън.
Опасенията за нова провокация от режима в Северна Корея идват от обявените от Пхенян най-мащабни военни учения от години, с които комунистическа страна ще отпразнува 85-годишната от създаването на въоръжените си сили.
Напрежението на Корейския полуостров е изключително високо, като почти всеки ден Пхенян отправя заплахи срещу САЩ и дори обяви, че е готова да започне ядрена война.
След последния ракетен пуск на 16 април, който беше неуспешен, американският  вицепрезидент Майк Пенс предупреди комунистическия режим да не подлага на съмнение решителността на президента Доналд Тръмп за превантивни военни действия.
Китай, единственият съюзник на Северна Корея, не крие опасенията си, че последните събития могат да прерасна в непредсказуем и мащабен конфликт. Пекин обеща да започне да работи за намаляване на напрежението на Корейския полуостров.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани