Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Расте броят на жертвите от пожара в жилищната сграда в Западен Лондон

[post-views]
Расте броят на жертвите от пожара в жилищната сграда в Западен Лондон

lONDON

Най-малко 17 станаха жертвите от опустошителния пожар в високоетажна жилищна сграда в Западен Лондон. Властите се опасяват, че броят на смъртните случаи може допълнително да се увеличи, защото голям брой от обитателите на 24 етажния блок са в неизвестност.
Пожарните екипи все още не са погасили окончателно пожара. Гъстият дим затруднява огнеборците да достигнат до последните етажи на сградата.
Полицията се опасява, че в блока може да има още хора, като посочиха, че операцията по възстановяването на сградата може да е продължително и изключително комплексно.
Пожарните екипи и полицията съобщиха, че са успели да спасят 65 души, сред които и деца.
Над 70 души пострадаха при пожара, като повече от половината остават в болница. 18 от хоспитализираните са в критично състояние.
Британският премиер Тереза Мей обеща щателно разследване, като фокусът ще е върху причината за бързото разпространяване на огъня.
Трагедията в северен Кенсингтън обедини лондончани. Църкви, джамии и храмове отвориха вратите си за хората останали без дом.
Хиляди се включиха в дарителските акции за събиране на храна, нещата от първа необходимост и пари, за да облекчат страданието на пострадали.
Все още не е ясно каква е причината за пожара. Основният въпрос е до колко са били адекватни мерките за противопожарна безопасност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани