Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австрия изпрати военни по границата си с Италия

[post-views]
Австрия изпрати военни по границата си с Италия

austria policeАвстрия  изпрати военни по границата си с Италия. Правителството във Виена определи решението си като част от мерките срещу престъпните групировки, които се занимават с трафик на хора, а не затягането на граничния контрол.
Първата част от общо 900-те войници бяха разположени край прохода Берн, който е един от най-натоварени гранични пунктове по австрийско-италианската граница.
От австрийското вътрешно министерство уточниха, че военните ще помагат на граничните полицаи при проверката на тирове, камиони, както и на чуждестранните туристически автобуси.
Ще бъде засилен контролът и по по-малките и странични пътища в района на прохода Берн.
Италия отново се превърна в основен транзитен коридор за бежанците и имигрантите от Северна Африка и Близкия изток, които търсят по-добър живот в по-богатите северни страни в Европа.
Рим твърди, че се забелязва значителен спад на подадените молби за бежански статут в сравнение през 2016 г. От началото на годината страната е приела обратно 1200 души.
Австрия посочва, че месечно залавя между 700 и хиляда души, които са влезли в страната през Италия.
Германските власти също отчитат ръст на незаконните опити да се влезе в страната.
Междувременно италианският вътрешен министър заяви, че вече вижда светлина в тунела по отношение на последна голяма мигрантска вълна, заляла страната. За последните 4 години са пристигнали 600 хиляди души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани