Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Тексас се бори с последиците от урагана – президентът Тръмп обеща федерална помощ

[post-views]
Потоп в САЩ: Лошото време в Тексас погуби 8 души

uragan texasАмериканският президент Доналд Тръмп обеща федерална подкрепа за Тексас. Щатът преживява катастрофалните последици от урагана „Харви“ и има спешна нужда от финансова и хуманитарна помощ.
По всяка вероятност държавният резерв за бедствията, равняващ се на близо 3 милиарда евро няма да бъде достатъчен за покриването на щетите. Припомняме, че за възстановяването след урагана „Катрина“ бяха необходими 52 милиарда. Конгресът ще гласува отпускането на допълнителни средства, но има опасения, че част от републиканците може да се противопоставят на увеличението.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Ще преминем през това излезем от ситуацията по-силни. И повярвайте ми, ще бъдем по-велики, по-добри и по-силни от всякога. Възстановяването ще започне и ще бъде нещо наистина специално.“

Най-опустошителното наводнение в историята на Хюстън вече взе най-малко 7 жертви, а най-лошото тепърва предстои. Улиците на града  все още приличат на реки, а само на 40 км. от града беше открит теч в петролопровод. Властите наредиха на населението да остане по домовете си. За тези, които принудително бяха евакуирани, са осигурени над 30 хиляди допълнителни места за настаняване.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани