Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хърватският премиер Андрей Пленкович е на посещение в Мостар

[post-views]
Хърватският премиер: Сърбия да внимава чия страна заема

Andrej _PlenkovicХърватският премиер Андрей Пленкович отдаде снощи в Мостар за да отдаде почит на хърватските бойци загинали във войната в Босна и Херцеговина, пет дни след като техните бивши лидери бяха осъдени за военни престъпления от Международния трибунал в Хага, съобщи агенция Франс прес.
Хърватският премиер и хърватският член на босненското председателство Драган Чович положиха венец с червено-бялата лента на Хърватия пред монумент, издигнат в памет на хърватските бойци, загинали по време на босненския конфликт.
Пленкович, който нарече „дълбока морална несправедливост“ присъдата на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия срещу шестима бивши лидери на босненските хървати, каза, че е дошъл в Мостар, едно от местата за военни престъпления в което те бяха съдени, за да види каква е атмосферата след присъдата.
Той изрази намерението си да помага на хърватите в Босна и Херцеговина, за да засилят те политическата си позиция в страната.
Босненските хървати твърдят, че нямат същите политически права като другите две общности – босненските мюсюлмани и сърби, отбелязва АФП.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани