Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия

[post-views]

Vladimir_PutinРуският президент Владимир Путин нареди да започне изтеглянето на руските военни контингенти от Сирия. Той издаде заповедта си от Дамаск, при изненадващото си посещение в близкоизточната страната.
Това е първото посещение на Путин в Сирия от избухването на гражданската война и включването на руската армия в конфликта на страната на режима в Дамаск.
Путин посети руската военна база Хмеймим, разговаря със сирийския президент Башар Асад и с командващия руските части в Сирия генерал-полковник Сергей  Суровикин.
При обръщението си към руските военни Путин заяви, че Русия и Сирия са успели да разгромят т.нар  „Ислямска държава“ и това е причината да вземе решение да изтегли повече военни от страната.
Путин подчерта, че  руските военни ще се приберат при близките си като победители. Той се закани на терористите, че ако отново надигнат глава, ще понесат такива удари, които не са виждали.
Русия се включи във войната в Сирия през 2015 г. и успя за няколко месеца да обърне войната в полза на режима в Дамаск. След постигането на военните си цели Москва се надява да успее да се превърне и в основен посредник за постигането на траен мир Сирия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани