Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предупреждение от Япония: Внимавайте с „очарователната офанзива“ на Северна Корея

[post-views]
Япония ще наложи допълнителни санкции срещу Северна Корея

flags_Korea_JapenСветът не трябва да се заблуждава от започналата наскоро „очарователна офанзива“ на Северна Корея. Това заяви японският външен министър Таро Коно в канадския град Ванкувър, където се проведе международната конференция посветена за Северна Корея.
Изказването на японския външен министър съвпадна с поредния кръг от преговори между представителите на двете Кореи, на които бяха обсъдени подробностите около участието на Северна Корея на зимните Олипийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг. След последната среща стана ясно, че делегацията на Пхенян ще включва 230 души.
Не всички страни гледат еднозначно на новото поведение на режима в Пхенян, който само допреди няколко месеца заплашваше света с ядрена война.

Таро Коно – министър на външните работи на Япония:

„Северна Корея продължава да напредва с ядрената и ракетната си програми, дори и в този момент когато говорим. Не трябва да бъдем заслепени от очарователната офанзива на Северна Корея. Накратко, сега не е времето да облекчим натиска или да наградим Северна Корея.“

На конференцията във Ванкувър взеха участие външните министри на 20 страни, които обсъждаха заплахата от ядрената програма на комунистическата държава. Първите дипломати приветстваха подновения диалог на полуострова, но в декларация заявиха, че са готови да увеличат натиска срещу Пхенян.

 

 

 

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани