Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойко Борисов и Красимир Каракачанов с най-висок рейтинг – Армията запазва голямото доверие сред хората

[post-views]
Kрасимир Kаракачанов: Не мога да се поддам на натиск за избора на нов боен самолет

krasimir_karakachanov2

Армията остава една от институциите с най-голяма подкрепа в страната. Това показват данните от проучване на център “Тренд” по поръчка на вестник “24 часа”. Премиерът Бойко Борисов е политикът с най-високо доверие, следван от вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.
Управляваният от вицепремиера Красимир Каракачанов сектор „Сигурност“  се ползва с висока подкрепа, според данните на център „Тренд“. Армията се ползва с доверите на 43 процента. Полицията има подкрепата на 39 на сто от участвалите в проучването. С най-високи оценки са президентът и омбудсманът. Веднага след тях се нарежда Българската православна църква.Традиционно с най-ниско обществено одобрение се ползват съдът и прокуратурата.
От членовете на кабинета Бойко Борисов е с най-много положителни оценки 45%, следван от Красимир Каракачанов 42 на сто, Томислав Дончев и Лиляна Павлова има еднакви нива на подкрепа. В дъното остават Бисер Петков, Емил Караниколов и Боил Банов, но това се дължи най-вече на ниската им разпознаваемост, а не толкова на отрицателните оценки за тяхната работа. Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е проведено сред 1004 пълнолетни български граждани по метода “лице в лице”

Най-ново

Единична публикация

Избрани