Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вицепремиер Красимир Каракачанов: Ситуацията със състоянието на язовирната система в страната е под контрол

[post-views]
Вицепремиер Красимир Каракачанов: Ситуацията със състоянието на язовирната система в страната е под контрол

4c_maiqs6По разпореждане на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках оперативка, за да запознаем обществото със състоянието, в което се намира язовирната система, в условията на топенето на снеговете и дъждовете, които повишават нивата на реките. Ситуацията е под контрол.“ Това заяви заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов след заседанието тази вечер в Министерството на отбраната по въпроси, свързани със състоянието на язовирната система в страната. 
Вицепремиер Красимир Каракачанов посочи, че всички представители на министерствата на вътрешните работи, икономиката, околната среда и водите, енергетиката, земеделието и регионалното развитие и благоустройство, са докладвали за състоянието на онези язовири, които са в тяхна ведомствена компетентност. „Ситуацията е под контрол, с изключение на община Хайредин, където е имало проблеми, но те са овладени“, подчерта той. 
Министерството на отбраната е подготвено и при необходимост може да включи в дейностите в помощ на населението 16 модулни формирования със специализирана техника в петте зони, на които е разделена страната, каза още вицепремиер Каракачанов. В готовност са и хеликоптери от състава на ВВС, в случай, че се наложи да се проведат животоспасяващи операции.
По отношение на мерките, които са взети, разяснения направи главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани